Tips

Ben je helemaal niet in de wereld van het internet of ben je een fervent internet gebruiker maar ben je op zoek naar wat expert tips? Hier vind je internet surf tips voor iedereen. Voor iedere leeftijd vind je hier gemakkelijke en expert tips op het gebied van internet en hoe jij je ervaring op het itnernet kunt verbeteren. Heb jij je altijd afgevraagd hoe je nou kunt inzoomen of hoe je gebruik kunt maken van een proxy poort via je eigen computer? Hier vind je allerlei internet tips die reuze handig zullen zijn bij het gebruiken van iedere browser op het internet.

Veilig internetten, hoe doe je dit?

Het internet is zoals je weet  niet de meest veilige plek om persoonlijke gegevens achterlaten. Denk hierbij aan NAW gegevens, bankgegevens en andere persoonsgebonden informatie. Inbraaksporen via het internet zijn haast niet te zien en al helemaal niet voor de onwetende gemiddelde internet gebruiker. Wanneer er ingebroken wordt zijn er vaak inbraaksporen te zien, die je laten weten dat er iemand in je huis is geweest ook weet je al snel wat zij hebben meegenomen. Bij computers is dit een stuk moeilijker om te zien. Inbraaksporen zijn zoals net genoemd een stuk minder zichtbaar. Ook weet je niet wat criminelen al van je af hebben genomen omdat het hier meestal gaat om kopieer werk van voor hun belangrijke informatie. Wat ze doen met de informatie is nog maar de vraag vaak. Maar wanneer het gaat om persoonlijke gegevens zijn het 7 van de 10 criminele gevallen, bankgegevens. Ook is het bekend dat criminelen het gebruiken voor identiteitsfraude en passwords van mailaccounts achterhalen om er vervolgens SPAM mee te versturen. Allemaal vervelende acties die je moet voorkomen dat dit met jouw gegevens gebeurd.

Hoe kun je zelf veilig internetten en voorkomen dat jouw gegevens gebruikt worden?

Maar hoe kan je dit als internet gebruiker voorkomen? Om te beginnen is het belangrijk te beschikken over een deugdelijke anti virus scanner met een firewall module. Anti virus software kan gratis geïnstalleerd worden maar er zijn ook betaalde licenties te vinden die je computer nóg veiliger maken. Hiernaast is het belangrijk dat je niet zomaar van alles op het internet download wat je tegenkomt. Het is helaas een veel voorkomende gebeurtenis dat kinderen maar ook volwassenen software, games, video's en muziek downloaden via het internet. Niet wetende dat er schadelijke software mee genomen wordt tijdens het downloaden die vervolgens automatisch geïnstalleerd wordt en zich uit als malware. Pas dus op met hetgeen wat je download en hou te alle tijden je anti virus scanner aan. Zeker bij online casino en poker software moet je echt oppassen. Gebruik bijvoorbeeld review portalen als Fruitautomaten.nu of Onlinegokkastensite.nl om erachter te komen welke goeie betrouwbare software aanbieden.

Een andere internet tip die ik je mee wil geven is te letten op internet adressen. Een internet adres is bijv: http://www.internetadresvandesite.nl. Je ziet vaak aan deze zogeheten URL of de site betrouwbaar is om een aankoop te doen of te betalen. Wanneer je een online betaling doet is het belangrijk om te kijken of dit gebeurd via een beveiligde verbinding. Een beveiligde verbinding is te zien aan de S in https:// die je altijd voor de :// ziet staan en na http. Niet iedere  site waar je een betaling kunt verrichten maakt gebruik van de beveiliging wat de betrouwbaarheid niet ten goede komt.

Artikelen

Game design

Categorie: Tips / 19-11-2013 11:53

Ik ben niet alleen ontzettend geïnteresseerd in het online marketing gedeelte maar verder heb ik ook een grote passie voor het ontwerpen van spelletjes. Dit is dan ook een activiteit waar ik me een aantal uren per dag mee bezig houdt. Van het begin tot eind wordt het idee in mijn hoofd op papier gezet waarna het designen gaat beginnen wa

Lees meer...

De beste browser

Categorie: Tips / 24-09-2013 16:16

Je bent een fervent internet gebruiker dan hoef ik jou niet uit te leggen welke browser je het beste kunt gebruiken of hoe je deze moet gebruiken. Wel kan ik je enkele expert tips geven die zelf jij niet weet. Scroll daarvoor helemaal naar beneden om het gebruik van je internet browser nog geavanceerder te maken. Ben je een beginnende interne

Lees meer...

Oplichting op het internet

Categorie: Tips / 24-09-2013 16:08

Hoe kan je voorkomen dat je niet wordt opgelicht wordt op het internet. Eenzelfde vraag die je kunt stellen is: hoe kan je ervoor zorgen dat er niet ingebroken wordt in je huis. Een achterlijk maar waar antwoord: door geen huis te hebben kan je voorkomen dat er niet ingebroken kan worden. Maar hier gaan we niet vanuit. Je kunt maatregelen nem

Lees meer...

Website marketing tips

Categorie: Tips / 24-09-2013 16:06

Doe jij aan website marketing? Heb je daar een goede reden voor? Of heb je geen idee waar ik het over heb? Het kan natuurlijk zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord of dat je denkt dat het je niks oplevert. Terecht dat je zo denkt. We worden doodgegooid met het aantal specialisten in website marketing die je morgen een toppositie leveren.

Lees meer...