Social media

Social media, we worden er allemaal mee dood gegooid. Aanmeldingen, verzoeken, Tweets, Posts, Pokes zijn de woorden van de afgelopen jaren op het internet. Naar alle waarschijnlijkheid gebruik je zelf ook Social media om je bedrijf bij te houden of samen met je vrienden af te spreken. Met miljoenen, maar dan ook miljoenen social media gebruikers is het internet gebruik gigantisch gestegen en ook het aanbod van verschillende social media kanalen. Facebook, Twitter en Badoo zijn de grotere spelers in de sociale media branche. Google+ Pintrest en nog vele andere worden naast de zonet genoemde ook veel gebruikt.Het kan zijn dat je totaal niet bekend bent met Social media. Hieronder een korte indruk van de meest bekende kanalen.

Diverse social media netwerken

Fotosite – Picasa een programma welk onderdeel is van Google en gratis gebruikt kan worden. In dit social media kanaal kunnen foto's bewerkt en gedeeld worden.
Microblog – Twitter is een van de meer bekendere social media kanalen waarbij je gratis 140 tekens kunt publiceren die voor iedereen zichtbaar zijn.
Bookmarking – Delicious maakt het mogelijk je favoriete (bookmarks) op te slaan en te delen met andere mensen. Ook is het handig omdat het gebruikt kan worden op mobiele apparaten en andere computers waardoor je te alle tijden beschikt over je bladwijzers.
Social networking – Facebook is het meest bekende en meest gebruikte platform en wat op de dag van vandaag nog steeds groeit. Het is een gratis programma waarmee contact kan worden gelegd met andere personen en informatie, interesses, foto's en video's gedeeld kunnen worden met elkaar.
Nieuwssite – Digg biedt nieuwsartikelen en andere artikelen aan over technologie, politiek en amusement.
Weblogs – Blogger.com is een van de vele media kanalen van Google welk zich richt op het aanbieden van een gratis blog voor iedereen.
Videosites – Youtube is een gratis video service die gebruikt kan worden om video's te publiceren en te delen maar ook te bewerken en reacties te geven.
Datingsite – Badoo is een gratis service welk je de mogelijkheid geeft tot contact met andere mensen voornamelijk gericht op dating.

Artikelen

Webcare

Categorie: Social+media / 24-09-2013 16:06

Webcare –  ondertussen een redelijk algemeen bekend begrip voor mensen die te maken hebben met webshops en/of diensten via het internet. Webcare is een vorm van communicatie waarbij service kan worden verleend via online media. Zo is Twitter een medium wat vooral gebruikt wordt om het op de hoogte stellen van organisaties dat zij &

Lees meer...

Social hype

Categorie: Social+media / 24-09-2013 16:05

Nog niet zo lang geleden was en nu nog steeds is alles in de ban van 'social media'. Iedereen moest en zou social media aan moeten maken, want oh oh, als je dit niet dit betekende dit de ondergang van je bedrijf. Mensen die zich nooit hadden bekommerd om marketing anders dan visite kaartjes begonnen zich opeens te richten op het maken

Lees meer...