De beste browser

Geplaatst op: 24-09-2013

Je bent een fervent internet gebruiker dan hoef ik jou niet uit te leggen welke browser je het beste kunt gebruiken of hoe je deze moet gebruiken. Wel kan ik je enkele expert tips geven die zelf jij niet weet. Scroll daarvoor helemaal naar beneden om het gebruik van je internet browser nog geavanceerder te maken. Ben je een beginnende internet gebruiker en moet jij je web nog zien te vinden in het aanbod van zoekmachines, toolbars en internet browsers dan lees je hieronder een gemakkelijke gids die jou helpt de juiste beslissingen te maken en je een weg te banen door het brede aanbod.

Het begint allemaal bij de juiste internet browser

Een internetbrowser is de applicatie op je computer of mac die het mogelijk maakt te communiceren via het internet met websites. De browser die je gebruik maakt het mogelijk voor jou video's te kijken, websites te bezoeken en andere activiteiten te doen op het internet. Het aanbod aan browser is gigantisch. Sinds iedereen die kan programmeren als ware een internet browser kan maken kan je e voorstellen dat er honderden browsers zijn die gebruikt kunnen worden om te communiceren via het internet. Maar welke zijn nou het beste. Welke het beste zijn is moeilijk om uit te leggen. We kunnen je wel de meest gangbare laten zien die voor een standaard gebruiker vaak meer dan genoeg zijn. Wil een snelle browser, een browser vol met functionaliteiten dan zie je hieronder een rijtje van de gebruikelijke varianten met een korte beschrijving.

Verschillende soorten browsers

Google Chrome – Met meer dan 52,8% van het markt aandeel heeft Google een top product neer gezet. Waar in het begin mensen nogal sceptisch waren gezien de software heeft Google met Chrome een gigantische stap voorwaarts gezet. De software is snel, gemakkelijk in gebruik en kan bovendien totaal getweaked worden.
Internet Explorer –  Nog in januari 2009 was internet explorer het meest populaire stuk software gezien browsers. Met meer dan 44,8% procent bezetten de browser de markt. Helaas is door verschillende rechtzaken het programma niet meer het standaard programma wat gebruikt kan worden. Waardoor het de 44,8% gedaald zijn tot 14,3% dit jaar. Internet Explorer is een applicatie met een vergaande glorie glans. De 14,3% zijn ouderen, luie mensen en Microsoft werknemers.
Firefox – Firefox is een van die browsers die gemaakt zijn door een community geheel op vrijwillige basis. Dankzij open source technologieën is de software en programmatuur geheel gratis te gebruiken en kan je ook firefox snel en gemakkelijk installeren.
Safari – pre geïnstalleerd op de Mac vindt je Safari. Een internet browser die bekend staat om een elegant design, welk zo simpel is dat hij door iedereen gebruikt kan worden. Wil je meer dan alleen browsen via het internet is een andere browser aan te raden aangezien deze browser zo simpel is dat er ook niet aan getweaked kan worden.

Ga voor de best functionerende browser

Welke browser nu het beste is, hangt helemaal af van de situatie. Wanneer een A-computertechnisch persoon een computer moet gebruiken met daarop een browser en gewend is Internet Explorer te gebruiken is het niet verstandig om te gaan naar een andere browser. Deze verandering kan vaak frustratie opwekken. Chrome behoudt tot op de dag van vandaag de titel het meest snelste. Mozilla firefox is het beste gezien tweaken omdat het open source is en dus iedereen aanpassingen kan doen wat de gebruikerservaring van persoon tot persoon verbetert. Wat de beste browser is hangt dus puur van de persoon af en de situatie. Mijn voorkeur gaat uit naar Chrome omdat ik haast alles gebruik van Google en de integratie optimaal is tussen verschillende mobiele apparaten en computers. Dit maakt Google Chrome voor mij de nummer 1 browser.

Website marketing tips

Doe jij aan website marketing? Heb je daar een goede reden voor? Of heb je geen idee waar ik het over heb? Het kan natuurlijk zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord of d

Social hype

Nog niet zo lang geleden was en nu nog steeds is alles in de ban van 'social media'. Iedereen moest en zou social media aan moeten maken, want oh oh, als je dit nie

Game design

Ik ben niet alleen ontzettend geïnteresseerd in het online marketing gedeelte maar verder heb ik ook een grote passie voor het ontwerpen van spelletjes. Dit is dan ook

Betalen op het internet

Het internet is een paradijs voor criminelen, phishers, hackers en ander gespuis wat alleen maar goed is voor onheil. Internet maakt het mogelijk voor criminelen een grote